Zvětšit písmo |

Elixír zdraví – kysané zelí

K podzimu patří zpracování ovoce a zeleniny na zimu. Velkou zásobárnou vitamínů je kvašené zelí, proto naši uživatelé nelenili a tuto klasickou českou pochoutku si jedno úterní odpoledne připravili.

Kysané zelí má významný zdravotní přínos. Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. Kysané zelí podporuje tvorbu krve a hormonů, umožňuje lépe bojovat proti únavě a zvyšuje obranyschopnost organizmu. Pomáhá snižovat krevní tlak a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla.

Takže, až se zima zeptá, tak my řekneme, že jsme již připraveni.

Naši partneři