Masopustní pečení

S obdobím masopustu se pojí pečení a smažení všelijakých dobrot. My jsme si zvolili Bavorské vdolky se šlehačkou, tvarohem a povidly. S kynutým těstem nejsou žádné žerty, jak jsme se již dříve přesvědčili. Je celkově náročnější na přípravu a dodržování správného postupu při zadělávání kvásku a další propracování těsta, aby správně vykynulo, je základem úspěchu. Jelikož jsme měli k sobě správný tým a dohled nad námi měla naše klientka paní Pavelková, která je velmi zkušená v oblasti pečení – pekla dokonce až pro samotného papeže do Vatikánu, tak to byla pro nás prostě hračka. Kvásek vzešel a s těstem se nám dobře pracovalo. Vytvářeli jsme z něho bochánky v podobě kuliček. S ohledem na letošní zimu a vzpomínání na zimy, které zažila naše starší generace, nás to chvilkami svádělo k pořádné koulovačce. Ale to by byla věčná škoda! Pokračovali jsme tedy v míchání tvarohu s cukrem, šlehání šlehačky a ve smažení vdolků.
Chvilky mezi konečnými úpravami vdolků jsme si krátili společenskými hrami. Při hře Dobble jsme potrénovali naše soustředění a rychlý postřeh a roztodivné slovní kreace nám vycházely u oddechové hry Blábol. Po naší společné práci jsme se pak konečně dočkali vytoužené sladké odměny. To Vám bylo pochutnání!

Naši partneři