Zvětšit písmo |

Pochutnali jsme si na výborném punči

Na SENIORu C jsme si na Žlutém podlaží uvařili výborný punč, který provoněl celý domov.

Punč má své kořeny v Indii. Odsud se v 17. století dostal do Anglie, kde jej postupně poznaly i ostatní národy. Tradičně se podává ve velké míse, z které se nalévá do skleniček či hrnečků naběračkou. Punčů existuje celá řada. Jednotlivé druhy se liší především použitými ingrediencemi. Základem punče je víno, rum, pomerančová šťáva, citronová šťáva, cukr a tradiční směs koření obsahující hřebíček, hvězdičky badyánu a skořicovou kůru. Oblíbený je také ve vanilkové podobě, kdy se místo klasického cukru přidává vanilkový nebo se spolu s kořením luhuje i vydlabaný vanilkový lusk. Vyrobit si můžete jak punč alkoholický tak nealkoholický, případně použít jiný druh alkoholu než rum.

 

 

Naši partneři