Pochutnali jsme si na výborné belgické čokoládě

Opět jsme ochutnávali nové druhy BELGICKÉ ČOKOLÁDY v domově B. Ochutnávka byla spojená s přednáškou pana Mitrengy. Uživatelé si vyslechli, co vše předchází tomu, než čokoláda dorazí na SENIOR. Belgická čokoláda  je pojem. Tradice zavazuje a kromě tradičních velkých výrobců na ni navazují zanícené rodinné manufaktury. Kvalitní suroviny, poctivé řemeslo a zápal čokolatiérů si vychutnáte v každé tabulce čokolády. První čokoláda se v Belgii začala vyrábět již v průběhu 17. století. Největší popularitu si ale získala až o takřka 200 let později. Konzumace čokolády byla v toto období výsadou vyšších společenských vrstev. Teprve až po roce 1900 si ji mohli dopřát i běžně pracující Belgičané. Čokoládu, kterou dnes známe pod pojmem “belgické pralinky” se stala fenoménem až v průběhu 60. let minulého století. Tradiční belgickou recepturou jsou pralinky ve tvaru mušlí, lastur a koníků – jednoduše plodů moře. Lastura je většinou z mléčné a bílé čokolády, která vytváří iluzi přírodního zabarvení a uvnitř vychutnáme bohatou náplň z lískových oříšků.

  Ostatní archiv

Naši partneři